Svensk Humanism. Sven Wollter Ang. Afghanistan.

Sven Wollter personifierar, som jag ser det, den svenska dumheten och fegheten. Detta ständigt sättandes sig på höga hästar och kritisera det som andra gör och framförallt det USA gör. I hans ögon har västvärlden aldrig gjort någon rätt i någon kris någon gång. Det han till exempel förtränger är att utan amerikanernas involverande i första och andra världskriget så hade svenskarna talat tyska idag.

Förmodligen en bisak i herr Wollters alternativa universum. I ett uttalande i Aftonbladet räknar han upp fem anledningar till varför Sverige inte ska vara i Aghanistan, vilka i stort sätt går ut på att Sverige ska vara humanister som skiter i andra och bara bör bry oss om sig själva (hur nu det går ihop?).

Han drar även paralleller mellan situationen i Afghanistan och när falangisterna anföll den lagliga regeringen i Spanien i en synnerligen blodig och grym konflikt 1936 till 1939. En konflikt han hävdar att inga västerländer blandade sig i.
Något som är ganska naturligt eftersom det var andra tider med andra erfarenheter och dessutom ett Europa som stod på randen till ett världskrig.

Dessutom så har käre Wollter till viss del fel, eftersom västländer visst blandande sig i konflikten. Nazityskland deltog med 45 000 man och Italien med 10 000, så visst var det västländer där och försökte ”hjälpa till”. Vad dom killarna ställde till med när dom var klara i Spanien vet alla. Ett misstag som man tycker att Sverige borde ha lärt sig något av, vilket många faktiskt har men uppenbarligen inte Sven.

När det gäller Afghanistan så är Sven helt fel ute. Självklart måste alla som kan hjälpa detta krigströtta land att ta sig upp ur den misär som det befinner sig i. USA och övriga världen kan inte se på medan lokala krigsherrar och Talibaner ser till att backa folket tillbaka till grottstadiet och tvingar dom leva under ett förtryckt där kvinnor har samma status som geten som betar utanför huset. Eller där trettonåriga mödrar dör eller får bestående men när dom föder fram sina 50-åriga mäns barn som var och varannan gång dör beroende på obefintlig sjukvård.

Att nu fega ur, när Sverige för en gångs skull har tagit ställning och verkligen försöker göra något, vore rent skamligt.

Kommentarer
Postat av: She

FÖRSTA KOMMENTAREN TILL DIG FRÅN MIG ;)

2009-08-20 @ 21:19:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0