Stackars Musikindustri

Morrissey ber sina fans att bojkotta två boxar med hans musik. Skivbolaget EMI betalar nämligen ingen royalty alls till honom. Warner har inte betalat någon royalty till Morrissey på tio år.

Så långt har fildelningen alltså gått.

Att skivbolagen tvingas stänga av utbetalning av royaltyer till sina musiker för att kunna överleva. Man kan jämföra med företag som i den ekonomiska krisen måste sänka lönerna till sina anställda. Visst, Morrissey får inte betalt, men han ska vara tacksam för att han fortfarande är anställd av EMI och Warner. Skivbolagen står ut med en helvetes massa bullshit från sina artister, men låter dem ändå vara kvar. Var skulle annars alla dessa knarkare och dagdrivare ha en plats?

Nu får skivbolagen lov att verkligen jaga de fildelare som stjäl låtarna som finns på boxarna.
Annars finns risk att Morrissey inte alls får betalt och slutar som Bob Dylan.

Dylan råkade nämligen i klammeri med rättvisan i Long Branch, New Jersey, efter att polisen fått in samtal om en gammal gubbe som drev omkring i regnet. Poliskvinnan och polismannen kände inte igen sångaren, och först efter att han legitimerade sig förstod de slutligen vem han var. De unga poliserna, båda 24, tillhör den generation för vilken fildelning är naturlig och bidrar till att skjuta ner de stora stjärnorna från himlen.

Hjältarna faller och blir ”complete unknowns” som Dylan sjunger om i sin profetiska ”Like a Rolling Stone”.

Tacka piraterna för det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0