Dåliga människor

Det händer mycket i Sverige just nu. 

I Expressen skriver Elisabet Höglund om att det är nån annans fel att allt är fel. Nån annan är trygghetsnarkoman, nån annan har slängt sopor i dikena som hon upprör sig över - och någon annan borde plocka upp det, tycker Elisabet och cyklar vidare.
I kommentarerna under Höglunds artikel glädjer det mig att finna alla de som är bra, som tar ansvar och tycker att alla andra är dåliga. Som inser att Sverige är ett land i förfall, ett av de sämsta i världen, på grund av någon annan. Ändå biter de ihop och står ut med eländet. Det ska de ha en eloge för.

För att åtgärda problemet bör man först identifiera nån annan. Det går helt enkelt till så att varje medborgare intervjuas och får beskriva sig själv. De som upptäcks tillhöra problemkategorin plockas omedelbart in och omskolas.
I omskolningslägren övervakas de dåliga människorna dygnet runt. Vid monitorerna sitter medelålders tanter som är experter på att känna igen dålig moral, eftersom de själva är förträffliga.
Till förste generaldirektör utses Elisabet Höglund.

De riktiga idioterna får specialbehandling. Ljudsekvenser som genereras genom att de moraliska människornas huvudargument kombineras med slumpgenerator till en oändlig loop av förmaningar. Slutligen finns inte någon annan som gör fel hela tiden. Då blir alla vi som inte gör fel och har rätt moral och tar ansvar glada.
Den sura minen suddas ut.

Och alla blir lika glada som i Nordkorea.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0